כן שף: היום, 25 בספטמבר, הוא יום העובדים בתחום שירותי המזון (National Food Service Employees Day), שחוגג כל עסק שמכין ו/או מגיש מזון ושתייה, מהמסעדה היוקרתית ביותר, דרך המכולת השכונתית ועד מפעלי המזון שמכינים מאכלים ומשקאות בקנה-מידה גדול.
ברוכים הבאים למסעדה, אנא המתינו למארחת. התיישבו ליד השולחן שניקו בשבילכם עובדי הניקיון החרוצים, בעוד רגע יגיע המלצר שימליץ על מנת היום שהגתה השפית היצירתית ושכל הטבחים צריכים להכיר באופן מדויק (!) בהמשך ימזוג הברמן את המשקאות שהזמנתם ובסוף הארוחה נציע לכם משהו מתוק שהכינה הקונדיטורית בתוספת הקפה הכי טוב בעולם שנוצר ע"י הבריסטה. אז שבו בנחת, תיהנו ובתיאבון! אחרי שתלכו, העובדים שלנו יפנו את השולחן וישטפו כלים.
תעשיית המזון כוללת עסקים מסוגים שונים ומשונים שיספקו לכם אוכל בטכניקות בישול שונות, בטעמים שונים וברמות מחיר שונות: מסעדה, בית קפה, קונדיטוריה, מעדניה, חנות אוכל מוכן, חנות ירקות, חנות ממתקים, גלידריה, קיוסק, מכולת, סופרמרקט, רשת שיווק מזון, שירותי קייטרינג למפעלים, בתי ספר, בתי חולים, מוסדות, אירועים וכנסים, מגשי אירוח ופינגר פוד, מפעל מזון, בר, פאב, מאפיה (בית מאפה), קצביה (אטליז), שוק אוכל (שוק איכרים), משאית אוכל (פוד טראק), מטבח מוסדי, חדר אוכל, עגלת אוכל, עגלות קפה, דוכן מזון, חנות טבע, חנות נוחות, חברות ייבוא וייצוא מוצרי מזון ותוצרת חקלאית.
בדרך כלל הכי נעים לאכול במסעדה, אבל אפשר גם לקחת טייק-אווי או להזמין משלוח הביתה. אחרי שצוות המסעדה הכין את ההזמנה, ישלחו אותה אליכם באמצעות שליח של אפליקציה להזמנת אוכל או חברת לוגיסטיקה ושליחויות. מיטיבי לכת יזמינו שף פרטי שיבשל בשבילם.
שרשרת האספקה של עסקים בתחום המזון מתחילה מהחקלאים שמייצרים את חומרי הגלם ומחברות משלוחים ולוגיסטיקה שמעבירות את התוצרת אל עסקי המזון השונים.
מפעלי מזון מעסיקים עובדי ייצור, טכנולוגים של מזון, מהנדסי מזון, מלקטים ובעלי עיסוקים רבים הסמויים מן העין, היום כדאי להגיד להם תודה.
הקמת עסק בתעשיית המזון הוא מיזם רווי-סיכון. היזמים האמיצים בתחומי המסעדנות, ההסעדה וייצור המזון יכולים להיעזר בייעוץ עסקי לענף המזון, בקורס ניהול עסקי מזון, בעורך דין בנושא רישוי עסקים שיסביר איך להשיג רישיון עסק מזון, בבתי ספר לבישול שיכשירו עובדים לתעשייה ובחברות השמה וכוח אדם שימצאו את המועמדים המתאימים ביותר לכל תפקיד.
מהי חשיבותם של עובדים בתעשיית המזון? בעידן של אוטומציה, שמעודד לקוחות להזמין דרך טלפונים חכמים ועמדות שירות עצמי, היכולת לתקשר עם בני אדם אמיתיים היא בידול. אף צ'אטבוט לא יוכל להבין אורח שההזמנה שלו מתעכבת ואף אלגוריתם לא יחליף את החיוך של המארחת בכניסה. בעלי עסקים בתחום המזון, אין כמו היום כדי להשקיע בשימור עובדים.
בתמונה: צוות המטבח מוציא מנות מוכנות החוצה. המנות מסודרות בשורה וממתינות שייקחו אותן המלצרים. לימים מיוחדים נוספים: https://specialdays.co.il.
#ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #העובדיםבתחוםשירותיהמזון #העובדים_בתחום_שירותי_המזון #מסעדה #ביתקפה #קונדיטוריה #מעדניה #חנותממתקים #קיוסק #מכולת #רשתשיווק #רשתותשיווק #סופר #קייטרינג #מגשיאירוח #מפעלמזון #מפעלימזון #בר #פאב #ביתמאפה #בתימאפה #שוקאוכל #שוקאיכרים #משאיתאוכל #פודטראק #מטבחמוסדי
