כל מה שרציתם לדעת על ימים מיוחדים בשנה. הפוסט מכיל שאלות כלליות שמתאימות לציבור הרחב ושאלות שיווקיות לבעלי עסקים. מומלץ לעבור על הרשימה לפי הסדר.
כללי - התחילו כאן
מה זה ימים מיוחדים בשנה?
"יום ה…(משהו) הבינלאומי".
ימים מיוחדים הם ימים שמציינים כל מיני נושאים, החל מיום האישה הבינלאומי, יום החתול הבינלאומי ויום הפיצה הבינלאומי, ועד ימים קצת פחות שגרתיים כמו יום אוהבי הטכנולוגיה, יום הברמן העולמי ויום הפיצה עם כל התוספות למעט אנשובי.
בכל תאריך על לוח השנה יש ימים מיוחדים, ברבים! כל אחד מוזמן לבחור בימים שהכי מתאימים לו.
שמות של ימים מיוחדים הם בד"כ באנגלית, כדי לעזור לתפוצה בינלאומית.
חלק מהימים מוכרזים מראש כבינלאומיים (International), עולמיים (World) או גלובליים (Global) וחלק הופכים מימים לאומיים (National) בארה"ב ובמדינות נוספות לימים בינלאומיים בפועל ע"י כך שהם נחגגים בכל העולם.
חשוב להפריד ימים בינלאומיים מכנסים בינלאומיים ומימים הנחגגים במסגרת עיר, מחוז, בית ספר או מוסד אקדמי. הקריטריון שמבדל "יום בינלאומי" מאירוע נקודתי, הוא התקיימותם של אירועים נפרדים רבים לציון היום, במיקומים שונים, ע"י אנשים שונים. יום מיוחד שמכבד את עצמו כולל אתר אינטרנט רשמי עם עמוד "אירועים" או "Events" ואפשרות של המשתמשים לרשום אירוע.
לא משנה מאיזו מדינה מגיע היום ואם הוא ארצי או עולמי, ברגע שאתם חוגגים את היום, לא משנה היכן אתם נמצאים, היום הופך להיות שלכם 😊
מי ממציא ימים מיוחדים?
ארגון האומות המאוחדות (האו"ם) מפרסם רשימת ימים, שבועות, שנים ועשורים (!).
פרלמנטים וראשי מדינות מכריזים על ימים, לדוגמה חיפוש הצעות חוק באתר הכנסת ועמוד ההכרזות (Proclamations) של הבית הלבן.
אנשים, קבוצות וארגונים חברתיים עשויים להכריז על ימים מיוחדים כדי לקדם או להתנגד לנושאים מסוימים, למשל העלאת מודעות למחלות או התנגדות לאלימות ולבריונות. חיפוש להשראה.
חברות מסחריות ממציאות ימים מיוחדים כדי לקדם מוצרים ושירותים שלהן.
יש גם ימים שמוכרזים ונחגגים רק בשביל הכיף. קראו למשל על נסיך הפאי שהמציא את יום הפאי.
מי עומד מאחורי האתר?
גלעד לייבוביץ (היוש 😉)
למה יש שני בלוגים? מה ההבדל בין הבלוג הראשי והבלוג העסקי?
"ימים מיוחדים – יוצאים השגרה", או בקיצור "הבלוג הראשי", שם לעצמו מטרה להילחם בשחיקה בעבודה, בעזרת תוכן מוזר, מצחיק, מרגש ומעצים. הבלוג מספר על ימים מיוחדים שמתרחשים היום, תוך המלצות ממשיות וממוקדות איך לחגוג את היום. הבלוג מתאים לכל הגילאים ואמור להיות Safe for Work.
"ימים מיוחדים לעסקים – כל יום הזדמנות עסקית", או בקיצור "הבלוג העסקי", מיועד לעסקים שרוצים יותר לייקים, תגובות, שיתופים ולידים, בעזרת פרסום, שיווק וקידום מכירות עם ימים מיוחדים בשנה, על בסיס ההנחה שמוזר זה בידול. הבלוג מודיע על ימים מיוחדים שיגיעו בעתיד תוך ציון מפורש של הקשר בין היום ובין מוצרים ושירותים ספציפיים, כדי שכל עסק ימצא בקלות את הימים שהכי מתאימים לו. הבלוג מתאים לעסקים בכל התחומים והגדלים, לאנשי/נשות שיווק, פרסום, מכירות, קידום מכירות, יחסי ציבור, ומשאבי אנוש.
איך אתה בוחר ימים לאתר? אפשר להציע יום?
אין כפילויות: מכיוון שאני כותב רק על יום אחד בכל נושא, אני משתדל לבחור ביום הפופולרי ביותר, זה שנחגג בהיקף הרחב ביותר בארץ או בעולם.
אסקפיזם והולסום: זה אתר לכיף, לכן אני מנסה להתמקד בימים חיוביים ולהימנע מימים של מחלות ומימים נגד תופעות חברתיות שליליות. "תחושת המוזרות" שעוברת לכם בגוף כשאתם קוראים פוסטים שלי, היא כנראה הולסום (Wholesome), הלך רוח מעצים, מתחשב, רחום, נדיב, אמיתי וכן, המקדם בריאות גופנית ונפשית.
הימנעות מפרסום סמוי: לגיטימי שחברות מסחריות ממציאות ימים מיוחדים כדי לקדם מוצרים ושירותים שלהן. כדי למנוע מהקוראים להתבלבל בין תוכן אורגני ותוכן מסחרי, אני יכול לכתוב על ימים כאלה רק אם קיימת שקיפות לגבי הגוף שעומד מאחורי היום וכל התכנים המסחריים מסומנים בבירור, למשל עם הכיתוב "ממומן". כבר קיבלתי הצעות שלא עמדו בתנאים ונאלצתי לסרב.
רוצים שאוסיף יום? המצאתם יום ובא לכם שאכתוב עליו פוסט ירוק-עד? אפילו אם כבר יש יום באותו נושא, שלחו מייל.
איך יודעים איזה ימים מגיעים?
אפשר לקרוא מראש על ימים בחודש מסוים עם רשימת ימים לפי חודשים.
כדי לקבל עדכונים על הוספת ימים לאתר, הכי נוח להירשם לניוזלטר.
במקביל כדאי לעקוב גם ברשתות החברתיות:
איך לחפש ימים באתר?
בכל עמוד באתר יש שורת חיפוש. הקלידו מילה או ביטוי וקבלו רשימת פוסטים מתאימים.
שימו לב שבכל בלוג תקבלו תוצאות שונות עם המלצות שונות, כך שכדאי לחפש בשני הבלוגים, הראשי והעסקי.
רעיונות לחיפוש:
- מילה או ביטוי הקשורים לנושא של היום, ללא ה' הידיעה וללא התוספת "הבינלאומי", למשל: חתול, אישה, פיצה.
- שם של חודש, למשל "אפריל" או "עברי" לתאריך עברי.
- מילות תואר או רגשות, למשל "סמכותי", "מצחיק", "סטייל", "בטוח", "דמעות".
האם מותר להשתמש בתכנים מהאתר בפוסטים שלי?
שמות של ימים בעברית ובאנגלית – ציון השם המדויק הוא שימוש הוגן, רק אל תציינו במפורש או במרומז שאתם המצאתם את היום.
משפטים ופסקאות מתוך הפוסטים באתר – תוכן מקורי שלי. מותר ומומלץ לקבל השראה וליצור תוכן חדש עם פיתוח של הרעיונות במילים שלכם, ללא העתקה והדבקה של טקסטים כמו שהם.
תוכן מוטמע, למשל סרטונים מיוטיוב ותמונות מפינטרסט – שתפו דרך הכלי הרשמי של הרשת החברתית הרלוונטית ותהיו מכוסים.
תמונות:
- רוב התמונות באתר מופצות ברישיון Creative Commons, בד"כ רישיון מסוג CC0 שאינו דורש קרדיט או CC-BY שדורש קרדיט ומתיר שימוש מסחרי. אני מקפיד להוסיף קרדיט איפה שצריך, אך על אחריותכם להגיע אל מקור התמונה ולוודא את פרטי הרישיון.
- תמונות נושא של פוסטים – מבוססות בחלקן על תמונות ברישיון CC-BY. הן עשויות להיות יצירות נגזרות או יצירות חדשות. הזכויות בתמונות אלה שמורות לי, בכפוף לקרדיט ליוצרי התמונות המקוריות היכן שרלוונטי.
- תמונות שאני צילמתי או יצרתי – אשתדל לרשום את תנאי השימוש בצמוד לתמונה.
האמור אינו ייעוץ משפטי, אלא עצות מהניסיון האישי שלי הניתנות בתום לב.
השאלה שלי לא מופיעה פה
אפשר לשאול במייל.
לעסקים
מה זה ימים מיוחדים לעסקים?
כמעט בכל תאריך על לוח השנה יש יום מיוחד ובכל יום מיוחד אפשר למכור משהו, לכן אפשר להגיד שכל יום הוא הזדמנות עסקית.
בלוג ימים מיוחדים לעסקים מסביר איך לעשות כסף מימים מיוחדים בשנה. בבלוג אני מפרט איזה מוצר מתאים לאיזה יום ומציע רעיונות למהלכי שיווק מושכי לייקים, תגובות ושיתופים, תוך הבאת מלאאאא דוגמאות מהמרשתת, לרבות רשתות חברתיות. לקריאה
האם ימים מיוחדים הם רק גימיק?
בלאק פריידי וסייבר מאנדי הם ימי מכירות בינלאומיים שמייצרים רווחים גבוהים במיוחד. גם ימים מיוחדים בשנה הם ימי מכירות לכל דבר ועניין, הם מגיעים במגוון נושאים (התאמה לנישה) וקיימים לאורך כל השנה. בא לכם בלאק פריידי קטן בכל חודש? זה אפשרי עם הימים המיוחדים עליהם אני כותב באתר הזה.
איך האתר עוזר עם שיווק מבוסס אירועים (OBM) ושיווק בזמן אמת (RTM)?
שיווק מבוסס אירועים (Occasion Based Marketing) הוא שיטה ליצירת תכנים שיווקיים תוך התייחסות לאירועים שונים על לוח השנה, למשל פרק הגמר בתוכנית ריאליטי, משחק ספורט מרכזי, תחילת שנת הלימודים וגם ימים בינלאומיים מצחיקים שחוזרים בכל שנה, רובם בתאריך מוגדר אשר מתפרסם מספיק זמן מראש.
ההבדל בין שיווק מבוסס אירועים לשיווק בזמן אמת (Real Time Marketing, RTM) הוא שבשיווק מבוסס אירועים, יש זמן להתכונן לאירוע מראש עם קריאייטיב מדויק ופעילות דיגיטל או שטח מורכבת. לעומת זאת, בשיווק בזמן אמת, האירוע מתרחש במפתיע וללא הודעה מוקדמת, למשל סיפור חדשותי או פליטת פה של סלב, כך שנדרשת שליפה מהירה מהמותן, מה שלוקח את כישורי הקופי שלכם לקצה.
במסגרת גישת OBM, אני מקפיד בכל הפוסטים לכתוב תאריך וגם את שם היום באנגלית, כדי לאפשר לכם לחפש באופן עצמאי מידע מעמיק יותר ובסוף להכניס (עם תזכורת) ליומן, לגאנט התוכן ולאסטרטגיית התוכן.
במסגרת גישת RTM, הרעיונות בפוסטים ניתנים למימוש לא רק במסגרת יום מיוחד. היום המיוחד הוא רק תירוץ לכתוב על הנושא, אז השתמשו ברשימת הרעיונות בנושא של האירוע כדי לרקוח במהירות תגובה עסיסית, מפתיעה ומעוררת רגשות. מצאו פוסטים מתאימים לאירוע בעזרת תיבת החיפוש בתחתית הדף בבלוג הראשי ובבלוג העסקי.
בחירת יום מיוחד: איך לבחור ימים מיוחדים לפרסום? איזה ימים מיוחדים הכי מתאימים לעסק שלי?
בחירת יום בינלאומי לפרסום שלכם יכולה להתבצע בהתאם למוצר או בהתאם לתאריך:
בחירת יום בהתאם למוצר מתאימה כאשר אתם יודעים איזה מוצר לקדם ומחפשים ימים שמתאימים לו:
- חפשו בשני הבלוגים (הראשי והעסקי) את שם המוצר או מילות מפתח הקשורות אליו. לדוגמה, עבור מכונת קפה חפשו "קפה", "מכונה", "מכונות", "מכונת" ו"חשמל".
בחירת יום בהתאם לתאריך מתאימה כשבאסטרטגיית התוכן קיים חור שתרצו למלא. במקרה כזה תרצו לדעת איזה ימים מיוחדים מתרחשים בתאריך נתון:
- חפשו בשני הבלוגים (הראשי והעסקי) את התאריך במילים, למשל "1 בינואר".
- חפשו גם תאריכים משתנים, למשל "יום ראשון הראשון בחודש ינואר", "יום שני הרביעי בחודש פברואר" ו-"יום שישי האחרון בחודש דצמבר".
- לבסוף חפשו את שם החודש, למשל "ינואר", כדי למלא מקום אחר בחודש ולהזיז למקום הפנוי פוסט קיים אשר פחות רגיש לתאריך.
טיפים כלליים:
- חשוב לזכור לא להתנגש עם חגים "רגילים". אם יום מיוחד נופל על חג או ערב חג, סביר להניח שהחג הרגיל מנצח. לא לדאוג, היום המיוחד יחזור בשנה הבאה ואתם תהיו מוכנים.
- אם היום מתרחש מחוץ לשעות הפתיחה של העסק, למשל בשבת או בחג, או שהוא מתנגש עם פעילות אחרת, תוכלו לקיים את המהלך השיווקי ביום העבודה הקרוב ביותר ליום, לפני או אחרי לבחירתכם. פשוט ציינו שהיום חל "מחר", "אתמול", "השבוע" או אפילו "החודש".
- אפשר להגיד שכל יום מתאים לכל עסק, אם מתאמצים חזק מספיק. מה שקובע אם הקשר בין המוצר שלכם ליום מסוים חזק מספיק, הוא תחושת הבטן שלכם. כדי לחזק את התחושה, תוכלו לשאול עובדים או לקוחות אם הם יודעים מה הקשר בין יום (שם היום) ל-(שם המוצר).
אם המתחרים שלי משתמשים באותו יום, האם פרסום בימים בינלאומיים עדיין אפקטיבי?
התשובה הקצרה: כן! ובהרחבה: יום מיוחד הוא הזדמנות להבליט את הבידול שלכם, את התועלות שהמתחרים לא מספקים, את ערכי המותג הייחודיים ואת נקודת המבט המדויקת על הנושא של היום ואולי גם על החיים עצמם. תאריכים בינלאומיים הם הזדמנות להפיח חיים במוצר, אפילו אם הוא "משעמם".
הקפידו על הוק שמעביר את המסר כבר מהפריים הראשון או מהמילים הראשונות בפסקה הראשונה. כלל שתיצמדו יותר לספר המותג שלכם, כך תפיקו תוכן ייחודי יותר, בולט יותר וממיר יותר.
סוכנויות שיווק ומשרדי פרסום יכולים לחסוך זמן ע"י שימוש באותו יום עבור מספר לקוחות והבלטת נקודות מבט שונות על אותו נושא. השיטה עובדת טוב יותר ככל שהנושא של היום רחב יותר. כך למשל ביום המזון העולמי מסעדות ישתפו סרטוני Food Porn מגרים ודיאטניות ירכיבו תפריט בריא.
תקציב פרסום: חייבים ממומן? כמה עולה להפיק תוכן של יום מיוחד?
אם התוכן מדויק לערכי המותג, פרסום אורגני אמור להספיק, כתלות בגודל הקהל הקיים שלכם. לא רק זה, במקרים מסוימים מספיק להזכיר את שם היום בטקסט רגיל כדי לקבל מעורבות. לבחירתכם אם וכמה להשקיע בגרפיקה, בעריכת וידאו ובפרזנטורים – כל אלה רשות ולא חובה.
אסטרטגיית תוכן: באיזו תדירות להשתמש בימים מיוחדים וכמה זמן מראש לתכנן אותם?
כדי לא לשחוק את רעיון היציאה-מהשגרה של ימים מיוחדים בשנה, כלל אצבע טוב הוא 1 יום בחודש. כלל אצבע נוסף הוא מרווח של לפחות שבוע בין שני ימים מיוחדים, כדי שימים שונים לא יתערבבו זה בזה. התחילו עם כללי האצבע האלה וערכו שינויים תוך כדי תנועה.
כדאי למקם ימים מיוחדים בגאנט מראש לכל השנה, אך להתחיל להכין את התוכן עצמו בערך חודש מראש. בדיגיטל זה אמור להספיק כדי להפיק קופי, גרפיקה או וידאו. בפעילות שטח אולי יהיה לחוץ יותר. אם תרצו לפרסם תכנים לא רק ביום עצמו, אלא גם לקראת היום, כדאי שתתחילו לעבוד עליהם מוקדם יותר ולשמור על מרווח בין ימים של יותר משבוע. התחילו מכלל אצבע של חודש והגדילו או הקטינו בהתאם.
איך לגרום ללקוחות להבין שימים מיוחדים הם הזדמנות עסקית אמיתית וכלי שיווקי לגיטימי?
הכינותי מבעוד מועד פוסט עם 100 הוכחות מהירות לאפקטיביות של ימים מיוחדים, שתוכלו לשתף. הגרסה המעודכנת ביותר של הפוסט נמצאת בעמוד הבית של הבלוג העסקי.
איך לחפש מידע נוסף על ימים מיוחדים?
זהירות הסבר טכני! שווה להעמיק כדי לקבל השראה נוספת למהלכים שלכם.
מידע שאני מספק:
- בחלק מהפוסטים יש סעיף "מידע נוסף" עם קישורים. בד"כ הקישור הראשון מוביל לאתר הרשמי של היום, ככל שקיים.
- בנוסף בכל הפוסטים אני כותב בכותרת הפוסט את שם היום בעברית ובאנגלית, כדי שתדעו מה לחפש. המידע נמצא בכותרת הפוסט ואם יש ליום נוסחים נוספים אני מציג אותם בפסקה הראשונה.
למידע מעודכן ומקיף בנושא היום המיוחד, כדאי לחפש בעצמכם דרך מנוע חיפוש. אם אתם משווקים רק / בעיקר לקהל ישראלי, כדאי לחפש קודם את השם בעברית ואח"כ את השם באנגלית. בכל החיפושים נסו להימנע מ"מירכאות" כדי לתפוס את שם היום בכמה שיותר ניסוחים שונים.
טיפים לחיפוש בעברית:
- שם היום בלי “הבינלאומי” כי לא תמיד כותבים, למשל יום החתול.
- אם מופיעות תוצאות לא רלוונטיות, להוסיף “הבינלאומי” או “העולמי”. אפשר ביחד עם אופרטור OR או הסימן "|": לדוגמה יום החתול הבינלאומי OR העולמי. האופרטור OR זמין במנוע החיפוש של גוגל.
- אם שמו של היום לא ייחודי מספיק, הוסיפו תאריך כאשר מספר היום בחודש נרשם כמספר והחודש עצמו נרשם כמילים, למשל יום יפה 20 בנובמבר.
טיפים לחיפוש באנגלית:
- שם היום המלא, כולל התיאור כמו national או world. אם אין מילת תיאור, נסו לחפש בלי ואח"כ להוסיף בהתחלה את המילה הנפוצה ביותר, national.
- אם שם היום לא ייחודי מספיק, הוסיפו תאריך, למשל beautiful day November 20
השאלה שלי לא מופיעה פה
אפשר לשאול במייל.