צהוב חריף: היום, יום שבת הראשון בחודש אוגוסט, הוא יום החרדל (National Mustard Day), המתבל הצהבהב שעשוי מזרעי צמח החרדל, בתוספת מים, חומץ ותבלינים שונים. צבעו של החרדל נקרא גם אוקר או אוקרה.
נפוץ לראות בקבוק של ממרח חרדל לצד המבורגרים, נקניקיות ומנות בשריות נוספות. רוטב חרדל או אבקת חרדל מומלצים לתיבול דגים כמו סלמון בתנור, שניצלים ובשר עוף, סלטים, תפוחי אדמה, גבינות, נקניקים כמו פסטרמה וסלמי וירקות כבושים כמו מלפפון חמוץ. שילוב טעמים נפוץ הוא רוטב חרדל ודבש. חרדל הולך טוב גם עם שום, לימון וסילאן. נסו להכין מרינדת חרדל או אפילו לאפות לחם חרדל עם זרעי חרדל בתוך הבצק.
היעזרו בדיאטנית כדי לשלב את ממרח החרדל בתזונה הקבועה שלכם, או השתמשו בשמן חרדל אשר יכול להיות שמן בישול וגם שמן אתרי המסייע לבריאות הלב, לשיפור העיכול ולהפחתת דלקות.
כל מסעדה, בית קפה וקייטרינג יכולים להמציא מנה עם חרדל, מה אתם תגישו?
אפשר לחגוג את החרדל לא רק עם אוכל, יש למשל כורסא בצבע חרדל, הדום בצבע חרדל, כסאות בצבע חרדל, נעליים בצבע חרדל, תבנית אפיה בצבע חרדל, מטפחת בצבע חרדל, כל מוצר בצבע חרדל. מיטיבי הלכת מוזמנים לתכנן טיסה וטיול לעיר דיז'ון, בירת החרדל, או ללכת על הקצה ולדבר על חרדים לאומיים (חרד"לים) ועל גז חרדל.
בתמונה: רוטב חרדל על גבי נקניקיה בלחמנייה לחריפות מעודנת. לימים מיוחדים נוספים: https://specialdays.co.il.
#ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #יוםהחרדל #יום_החרדל #יוםהחרדלהבינלאומי #יום_החרדל_הבינלאומי #תזונה #אוכלבריא #דיאטה #אפייה #מסעדה #דגים #לחם #צמחים #בישול #מסעדות #קייטרינג #מגשיאירוח #המבורגר #ביתקפה #כורסאות #גבינה #גבינות #אפיה #בצק #חקלאות #צהוב