הכי פשוט, הכי טעים: היום, 23 ביולי, הוא יום הגלידה וניל (National Vanilla Ice Cream Day).
וניל הוא אחד מטעמי הגלידה האהובים ביותר. את תמצית הווניל לגלידה מכינים מצמח הווניל המכונה גם שֶׁנֶף, יש גם תמצית ווניל באבקה (אבקת וניל) ותמצית וונילין סינתטית. מכיוון שהווניל הוא צמח, אפשר להכין ממנו גלידה וניל חלבית וגם פרווה.
מכיוון שגלידה וניל היא בין הטעמים היותר נפוצים, נהוג לשלב אותה בכל מיני קינוחים, למשל עוגת גלידה, קוקילידה, קסטה, טילון, גלידוניות ושלגונים.
אפשר לאכול גלידה וניל בצורה הקלאסית, הלבנה והנקייה ואפשר לערבב עם תוספות לשדרוג הקינוח המתוק, למשל רוטב שוקולד או חתיכות שוקולד, חתיכות של עוגיות או בצק עוגיות, פירות כמו תות ופטל, פיסטוק, חתיכות של עוגת בראוניז, אגוזים, סוכריות צבעוניות, רוטב קרמל מלוח, בוטנים, סירופים שונים כמו סירופ שוקולד וכל ממתק, פרי או חומר גלם אחר שאתם מסוגלים לדמיין.
פנקו את עצמכם עם גלידה וניל בכל חנות מכולת, רשת שיווק, גלידריה, חנות ממתקים, קונדיטוריה ומעדניה או מצאו מתכון לגלידה וניל והכינו בעצמכם גלידה ביתית.
האם גלידת וניל צומחת על עצים? לפרי של "עץ שעועית הגלידה", המכונה גם "עץ הווניל" או "עץ אינגה" (Inga edulis) יש טעם שמזכיר גלידת וניל – הוסיפו אותו לשייקים, למשקאות אלכוהוליים, למאפים ו… כן גם לגלידה.
באופן כללי יותר, הגרסה המקורית של כל מוצר בכל תחום, לפני שהעמיסו עליה תוספות, נקראת גרסת "וניל" (Plain Vanilla) – הגישו מוצר "וניל" שפשוט עושה את העבודה בלי רעש וצלצולים מיותרים. זוהי הזדמנות להשיל מעצמכם תוספות ואקססוריז שהעמסתם על עצמכם במהלך הזמן, ולרגע אחד קטן לחזור לאמת הפשוטה שלכם.
בתמונה: גביע גלידה וניל עם מקופלת. לימים מיוחדים נוספים: https://specialdays.co.il.
#יוצאיםמהשגרה #יוצאים_מהשגרה #יוםהגלידהוניל #יום_הגלידה_וניל #ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #יוםהגלידהוניל #יום_הגלידה_וניל #יוםהגלידהונילהבינלאומי #יום_הגלידה_וניל_הבינלאומי #קינוחים #מתוק #קינוח #לבן #קונדיטוריה #גלידה #ממתקים #חלבי #וניל #חלב #קונדיטור #גלידות #מעדנייה #קונדיטורית #גלידהביתית #עוגתגלידה #גלידריה #גלידהטובה #ממתק #אוכלחלבי #גלידהאיטלקית