אולי אולי עבדת יותר מדי? היום, 5 ביולי, הוא יום המכורים לעבודה (National Workaholics Day).
התמכרות לעבודה היא מצב שבו אדם חש דחף בלתי נשלט לעבוד מעבר לכמות שנחשבת נורמלית, לפעמים גם כאשר לא נדרשת עבודה באותו זמן. אדם שמכור לעבודה נקרא וורקוהוליק או וורקוהוליסט.
התמכרות לעבודה יכולה לנבוע מכל מיני גורמים, למשל צורך בהכרה, חוסר בטחון, לחץ חברתי ופרפקציוניזם. עבודה מהבית מטשטשת את הגבול בין הבית לעבודה ותורמת להתמכרות.
קו דק מפריד בין אהבה לעבודה ובין התמכרות אליה – מי שאוהב את העבודה שלו עד כדי הזנחת חלקים אחרים בחיים, למשל בן/בת זוג, ילדים, חברים ותחביבים, הוא אולי מכור לעבודה. חוסר איזון בית-עבודה עלול להעלות סטרס ולהוריד את האפקטיביות של העובד.
דרך טובה לאזן שעות עבודה ארוכות היא לצאת לחופשה, אבל לפעמים זה לא מספיק. מכורים לעבודה יכולים להיעזר בטיפול פסיכולוגי כדי לחזור לעבור בכמות מאוזנת ולצאת ממעגל ההתמכרות. מנהלים ואנשי משאבי האנוש בארגון הם בעלי חשיבות גדולה למניעת התמכרות לעבודה: הקנו לעובדים הרגלי עבודה נכונים, שפרו את האיזון בין עבודה לחיים האישיים באמצעות שינוי בנהלי העבודה ובתרבות הארגונית והסבירו על הסימנים שמעידים על התחלה של התמכרות כדי שהעובדים יוכלו לזהות אותם על עצמם.
בתמונה: אדם שעובד מול המחשב עד מאוחר, גם כשמסביב חשוך וכולם ישנים. לימים מיוחדים נוספים: https://specialdays.co.il.
#ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #יום_המכורים_לעבודה #יוםהמכוריםלעבודה #יום_המכורים_לעבודה_הבינלאומי #יוםהמכוריםלעבודההבינלאומי #בריאות #חופש #חופשה #פסיכולוגיה #עבודהמהבית #משרד #ניהולזמן #פסיכותרפיה #לחץ #סטרס #מנוחה #בריאותהנפש #ניהול #משאביאנוש #חופשות #הפסקה #מנהלים #גמילה #טיפולפסיכולוגי #אפקטיביות #פסיכולוגית