מתי נתנשק? היום, 19 באפריל, הוא יום השום (National Garlic Day) שחוגג את הצמח המכונה "הוורד המסריח". האם אתם מריחים את הניחוח המשכר שלו?
שום הוא ירק בעל סגולות רפואיות רבות, טעם חזק וגם פרח יפה. אפשר לאכול שום במאכלים כמו לחם שום, לחמניות שום, פיצה שום, חמאת שום, קונפי שום, רוטב שום, ממרח שום ושקדים (סקורדיליה), עוגת שום וגלידת שום. הכינו בעצמכם או לכו לפיצריה, למסעדה איטלקית, לחנות טבע או למכולת השכונתית. אחרי האוכל נקו את הפה עם משחת שיניים בטעם שום.
מי שרוצה ליהנות מהערך התזונתי של שום תוך כדי הימנעות מ"נשימת שום", יכול להשיג תוספי תזונה של שום. יש גם שמן אתרי המופק משום, אשר בשימוש ברפואה הטבעית.
אחרי כל השום הזה, אתם חסינים מערפדים.
בפוסט על יום השום נלמד איך לבשל שום בכל מיני צורות, נבדוק כמה שום זה מספיק, נלמד על החומר שגורם לריח החריף של השום, נכיר שימושים יצירתיים לשום ונקנח בלחם שום.
בתמונה: פקעות של שום – מריחים? לפוסט המלא: https://specialdays.co.il/?p=1427.
#ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #יוםהשוםהבינלאומי #יוםהשום #יום_השום #יום_השום_הבינלאומי #בריאות #בריא #פיצה #ירקות #לחם #נשימה #רפואהטבעית #חקלאות #דיאטנית #תזונאית #תבלינים #תוספיתזונה #לחמניות #שמניםאתריים #מסעדהאיטלקית #לנשום #נשיקה #שום #חמאה #ריח #רוטב
