כתום ומתוק: היום, 22 באוגוסט, הוא יום לאכול אפרסק (National Eat a Peach Day). עונת האפרסק בישראל היא מאפריל ועד אוקטובר, כך שהיום נמצא בשיא העונה. אפרסק הוא שם הפרי וגם של העץ עליו הוא גדל. פרי האפרסק מגיע בצבעים אדום, צהוב, כתום ולבן.
אפשר לאכול אפרסק בתור הפרי עצמו ואפשר להשתמש בו בתור חומר גלם לקינוחים כמו עוגת אפרסקים, טארט אפרסק, פאי אפרסק, אפרסק מסוכר, וארניה (варенье) אפרסק, לפתן מהמטבח הרוסי והאוקראיני, ו-גָאלֵט (Galette) אפרסק, עוגה פריכה מהמטבח הצרפתי. יש גם יוגורט אפרסק, דייסת אפרסק, אפרסק קפוא לשייקים וחצאי אפרסקים בסירופ בתוך קופסת שימורים. בזכות המתיקות שלו, יש הרבה משקאות בטעם אפרסק, למשל תה, חליטות, משקאות קלים וגם משקאות אלכוהוליים וקוקטיילים שונים.
אפרסקים נמכרים בשוק, במכולות שכונתיות וברשתות שיווק מזון. אתרו חקלאי שמגדל אפרסק כדי להשיג את הפרי הטרי ביותר. מי שממש אוהב אפרסקים יכול לשתול בעצמו עץ אפרסק שניתן להשיג במשתלה.
שפים, קונדיטורים וטבחים מוזמנים להמציא מנה עם אפרסק ולהגיש אותה בבית קפה, במסעדה, בקייטרינג ובמעדניה. דיאטנים ותזונאיות מוזמנים לספר על הערך התזונתי של אפרסק, לבדוק כמה קלוריות יש באפרסק, להראות איזה ויטמינים יש באפרסקים ולהסביר איך להכניס פרי מתוק כמו אפרסק אל התפריט היומי.
בתמונה: אפרסק כתום ויפה עם כמה טיפות מים עליו, באדיבות מידג'רני. לימים מיוחדים נוספים: https://specialdays.co.il.
#ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #יוםלאכולאפרסק #יום_לאכול_אפרסק #קיץ #עוגות #קינוחים #תזונה #עוגה #אוכלבריא #דיאטה #מתוק #פירות #שף #עץ #קינוח #שףפרטי #קונדיטוריה #אדום #אפיה #שוק #צהוב #משתלה #חקלאות #עצים #דיאטנית #תזונאית