שרוף עליו: היום, 27 ביולי, הוא יום הקרם ברולה (National Crème Brulee Day), "קרם שרוף" או "שמנת שרופה".
קרם ברולה הוא קינוח מפורסם מהמטבח הצרפתי, אשר עשוי מקרם אפוי של שמנת מתוקה, מחלמוני ביצה, מווניל ומציפוי של קרמל (סוכר שרוף).
הטעם הקלאסי של קרם ברולה הוא וניל, אך היום תוכלו לתת ביטוי לשף-קונדיטור הפנימי שלכם ולשחק עם הטעמים, לשנות את הרכב הסוכרים המקורמלים ואפילו להחליף את השמנת בקרם קוקוס לקבלת קרם ברולה פרווה.
קרם ברולה מוגש במסעדות ובבתי קפה רבים, בתור קינוח אישי בתבנית אפייה קטנה ולפעמים בתוך עוגה (עוגת קרם ברולה). במעדניות, בקונדיטוריות ובגלידריות תוכלו למצוא קרם ברולה בטעמים יצירתיים. יש גם קייטרינג חלבי, מארזים ומגשי אירוח שכוללים מספר מנות אישיות של קרם ברולה.
אם תרצו להכין קרם ברולה בעצמכם, תצטרכו תבנית אפייה לתנור. תוכלו לבחור בין תבנית מרכזית גדולה ותבניות אישיות קטנות, חד-פעמיות או רב-פעמיות.
רגע לפני ההגשה, זה הזמן לקרמל סוכר באמצעות מבער (ברנר) הפועל על גז. כאשר מנה של קרם ברולה מונחת לפניכם, הגיע הרגע לנפץ את הקרום הפריך בעזרת כפית, לאכול וליהנות.
בתמונה: קינוח של קרם ברולה מתקתק ושרוף קלות, בדיוק במידה הנכונה. לימים מיוחדים נוספים: https://specialdays.co.il.
#ימיםמיוחדים #ימיםמיוחדיםבשנה #ימים_מיוחדים #ימים_מיוחדים_בשנה #ימיםבינלאומיים #יוםהקרםברולה #יום_הקרם_ברולה #יוםהקרםברולההבינלאומי #יום_הקרם_ברולה_הבינלאומי #עוגות #קינוחים #עוגה #מארזים #מתוק #אפייה #קינוח #מסעדה #מארז #קונדיטוריה #קייטרינג #מסעדות #מגשיאירוח #צמחוני #ביתקפה #חלבי #קייטרינגחלבי #אפיה #קרםברולה #צרפת #וניל
![יום הקרם ברולה: קינוח של קרם ברולה מתקתק ושרוף קלות, בדיוק במידה הנכונה.](https://specialdays.co.il/wp-content/uploads/2024/07/יום-הקרם-ברולה-27-ביולי-פוסט-תמונה-1024x1024.jpg)